Over Rie

De Prakteijck, een klein atelier en galerie gelegen in het prachtige dorp De Wijk.

Mijn jeugddroom achterna … Als kind wist ik al zeker dat ik schilder wilde worden. Het werd echter niet de kunstacademie maar een carrière in de zorg. Ondanks een leuke baan, ook als begeleider van mensen met een beperking  kon ik mijn gedroomde toekomst toch niet opgeven. .  Sinds 2004 ben ik werkzaam beeldend kunstenaar

In 2016 kreeg ik de gelegenheid om mijn eigen gallerietje te openen. Het werd de PRAKTEIJCK in de Wijk .

De meeste van haar werken zijn abstract, figuratief. Bij voorkeur schildert Rie met acryl op doek. Acryl droogt snel, hetgeen uitnodigt tot intuïtief werken en het nemen van snelle beslissingen. Eigenschappen die perfect passen bij Rie. Naast het werken met acryl is Rie aan het experimenteren met inkt.

Graag schildert ze dames in meervoud met name de achterkanten. Vanuit dat perspectief is er meer spanning. “Waar wordt naar gekeken….? “
Deze dames blijven een terug komend thema, met duidelijke accenten op prachtige rondingen en oog voor detail.

Kleuren en vormen zijn belangrijk in haar werk. Soms warm en krachtig,  dan weer zacht en ingetogen. Rie schildert nat op nat, laag op laag omdat hierdoor diepte en beweging meer tot uiting komen.  Een combinatie van abstractie, realiteit en een rijk scala aan kleuren  waarin Rie zich laat leiden door haar gevoel van het moment, maken haar creaties veelal warm met een vleugje poëzie.

Voortdurend op zoek naar communicatie tussen beelden en woorden,  abstract en figuratief, in kleur en vorm  maken het experimenteren eindeloos.

De “ nesten met rozen” zijn hiervan een voorbeeld, waarbij de zogenaamde “leilijnen” composities met elkaar verbinden.

Nieuw zijn de “verkenningen” van vormen in o a klei.

Rie werkt regelmatig in opdracht.

Rie van Eijck
Creatieve duizendpoot, kunstenaar, artiest
Tel: (0031) (0)528 – 372517